Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica De Lemn Din Ieud Deal

Biserica De Lemn Din Ieud Deal

Din aceeaşi serie mai face parte setul de trei monede de aur de 500 de lei. Cea mai veche biserica de lemn din maramures fiind datata la 1364 este biserica din deal numita si a balcului.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Doresti sa te cazezi in apropiere de biserica de lemn din ieud deal? In podul bisericii a fost descoperit codicele de la ieud, manuscris de o valoare inestimabila, datat 1391.pictura bisericii in stil bizantin primitiv a fost executata la 1782 de pictorul. Cea mai veche biserică de lemn din ţară, construită în 1642 din stejarii codrilor moldovei din călăraşi

File Ro Mm Biserica De Lemn Din Ieud Ses 7 Jpg Wikimedia Commons
vizitati articolul complet aici : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:RO_MM_Biserica_de_lemn_din_Ieud_Ses_(7).jpg
Cea mai veche biserică de lemn din ţară, construită în 1642 din stejarii codrilor moldovei din călăraşi Ridicată pe o colină din dreapta rîului ieud, biserica din deal este unul dintre monumentele religioase cele mai reprezentative ale arhitecturii maramureşene în lemn, fiind satul ieud are de fapt două biserici, ambele cu hramul „naşterea maicii domnului, cea din vale, mai nouă, fiind ridicată în 1717. Biserica de lemn din deal este mai veche cu aproape un… aici a fost găsit un manuscris foarte vechi, scris în limba română, intitulat codicele de la ieud.

În principiu vor urma altele, inclusiv din interior.

Biserica de lemn din deal este mai veche cu aproape un… aici a fost găsit un manuscris foarte vechi, scris în limba română, intitulat codicele de la ieud. Aici se află 2 biserici de lemn; For faster navigation, this iframe is preloading the wikiwand page for biserica de lemn din ieud deal.

Completeaza o cerere de oferta pentru. Biserici din lemn 1440 de biserici de lemn, construite înainte de 1918, formează un patrimoniu românesc, de o valoare cunoscută şi apreciată pe plan mondial. See more of biserica veche de lemn adormirea maicii domnului on facebook.

Biserica De Lemn Din Ieud șes Wikiwand
vizitati articolul complet aici : https://www.wikiwand.com/ro/Biserica_de_lemn_din_Ieud_%C8%98es
Unica biserică de lemn din republica moldova care păstrează arhitectura medievală clasică moldovenească; Originalitatea, frumuseţea, indrăzneala proporţiilor şi a detaliilor arhitecturii de lemn. Bisericile de lemn din maramures.

Avem aici o primă serie de imagini din dronă, prezentând biserica de lemn din ieud deal.

Originalitatea, frumuseţea, indrăzneala proporţiilor şi a detaliilor arhitecturii de lemn. Ridicată pe o colină din dreapta rîului ieud, biserica din deal este unul dintre monumentele religioase cele mai reprezentative ale arhitecturii maramureşene în lemn, fiind satul ieud are de fapt două biserici, ambele cu hramul „naşterea maicii domnului, cea din vale, mai nouă, fiind ridicată în 1717. În podul bisericii din deal a fost descoperit.

În apropiere de ieud se găseşte şi o mănăstire, înfiinţată în 2003, a cărei biserică este tot de lemn. Cea mai veche biserica de lemn din maramures fiind datata la 1364 este biserica din deal numita si a balcului. În principiu vor urma altele, inclusiv din interior.

Downhill Wooden Church Of The Nativity Of Mary Ieud Tourist Attractions Tropter Com
vizitati articolul complet aici : https://tropter.com/en/romania/ieud/downhill-wooden-church-of-the-nativity-of-mary
În principiu vor urma altele, inclusiv din interior. Biserica din ieud din deal se afla in localitatea localitatea ieud, judetul maramures si este inclusa in lista patrimoniului unesco. Biserica de lemn din deal este mai veche cu aproape un… aici a fost găsit un manuscris foarte vechi, scris în limba română, intitulat codicele de la ieud.

Biserica de lemn din ieud deal, având hramul „nașterea maicii domnului și datând de la.

Click now to check the details! Avem aici o primă serie de imagini din dronă, prezentând biserica de lemn din ieud deal. Deasupra pronaosului se află o turlă solidă, de formă pătrată, cu un balcon pătrat şi o spirală înaltă şi conică.

Posting Komentar untuk "Biserica De Lemn Din Ieud Deal"