Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Niciunul Sau Nici Unul

Niciunul Sau Nici Unul

Nici este conjuncie, iar un numeral. O cercetare rapidă asupra presei ne arătă că norma este adesea „nici unul [corect:

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Problema e că eu greşesc tot timpul când e vorba de nici un/niciun sau de nici o/nicio. Niciunul nu știe să scrie corect. Nici este conjuncie, iar unul este pronume nehotrt.

Andrei Tamas S Review Of Unul Nici Unul și O Sută De Mii
vizitati articolul complet aici : https://www.goodreads.com/review/show/1463373384
Niciúnul, niciúna, niciunii, niciunele, pron. Nici unul conjuncție pronume cu sensul de nici unul nici altul. O cercetare rapidă asupra presei ne arătă că norma este adesea „nici unul [corect:

Nici unul conjuncție pronume cu sensul de nici unul nici altul.

Niciun om nu a venit. Nu e prieten cu mine nici unul , nici altul dintre cei doi. Mă confundați eu nu am nici un frate nici.

Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament. Nici este conjuncie, iar un numeral. Etichete:nici un sau niciun?, nici unul sau niciunul?, nelinişti ortografice publicat în nelinişti ortografice | 4 comments ».

Niciunul Si Nici Una Diacritica
vizitati articolul complet aici : https://diacritica.wordpress.com/2010/03/14/niciunul-si-nici-una/
Asadar, contextul in care apar aceste cuvinte indica forma corecta, in functie de valoarea lor morfologica. Nu e prieten cu mine nici unul , nici altul dintre cei doi. Conform doom2 în momentul în care termenii formează din punct de vedere morfologic un adjectiv pronominal (adică.

Niciun se scrie legat atunci când este:

Un decalog sau mai multe. Este unul dintre subiectele fierbinţi şi aprig discutate în ultimii 10 ani. Nici únii webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate.

Mă confundați eu nu am nici un frate nici. În articolul de astăzi discutăm despre niciunul sau despre niciuna, desigur! Niciun om nu a venit.

Niciunul Din Ei
vizitati articolul complet aici : https://canal-midi.info/niciunul-din-ei
Etichete:nici un sau niciun?, nici unul sau niciunul?, nelinişti ortografice publicat în nelinişti ortografice | 4 comments ». Un decalog sau mai multe. Nici únii webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate.

Nu îmi place de nicio culoare.

Asadar, contextul in care apar aceste cuvinte indica forma corecta, in functie de valoarea lor morfologica. Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament. Nu îmi place de nicio culoare.

Posting Komentar untuk "Niciunul Sau Nici Unul"